producten

Project in de kijker: Expeditors

Geplaatst november 06 2020
Een project door interieurarchitecte Liesbeth Swinnen in samenwerking
met Peter De Pauw; Architektenatelier Peter De Pauw.

 

In dit project staat de vertaling van Expeditors (logistiek bedrijf) corporate identity naar de Belgische locatie, en haar interieur centraal. Vandaar de duidelijke voorkeur voor een Belgische touch door een samenwerking met Bulo. Onze interieurarchitecte ging nog een stapje verder door de Antwerpse skyline op Expeditors wijze in de raamfolie te verwerken aangebracht in vergaderruimtes. Een mooi gezicht, met wat meer privacy. Belgischer kan haast niet. Het finale resultaat? Een hedendaagse, inspirerende werkplek met een ‘work hard, play hard’ knipoog én met oog voor detail.

Corporate identity of huisstijl

De corporate identity in dit project is terug te vinden in de wereldkaart aanwezig achter de balie, posters in frames bevestigd aan de wand verdeeld over alle verdiepingen die telkens een verschillende company value aanhaalt. En uiteraard het kleurenpalet: rood – zwart – wit vertaald in het interieur en meubilair. Zoals bijvoorbeeld de rode accenten verwerkt in de onderstellen van de werkplekken in de open space ruimtes. Individuele kantoren bevatten dan weer een rood accent in de kantenband van elk werkblad, en dat telkens op een andere plaats. Deze highlights voegen een 3de dimensie toe aan in het kantoor.

 

Zelfde kleurenpalet, ander effect

Hetzelfde kleurenpalet in vergaderzalen, telkens op een andere wijze toegepast per verdieping zorgen voor een afwisselend en vernieuwend effect. M.a.w. heb je één vergaderzaal gezien, dan heb je ze zeker niet allemaal gezien! De ene wat zakelijker en de ander wat informeler met keuken.

Multifunctionele ruimtes

Multifunctioneel is o.a. de lunch area. Weg kantine gevoel, hallo multifunctionele ruimte. Door te werken met verschillende materialen, kleuren en opstellingen is de invulling aantrekkelijker om mensen hier op verschillende manieren samen te brengen. In grotere groepen aan de witte tafels en of in kleinere groepjes of individueel aan de houten tafeltjes. Deze manier van invulling laat toe om ook tijdens de werkuren de lunch area te gebruiken voor bijvoorbeeld een informeel overleg in team, of een 1-op-1 gesprek. De bonus aan deze ruimte? Het impressionante uitzicht op de startbaan van de vliegtuigen.

The boardroom

De boardroom of de masterroom van het gebouw. Een ruimte met eveneens uitzicht op de startbaan en wat nog dat tikkeltje meer mag hebben. De kleurindeling mocht hier net wat anders zijn, zonder de corporate identity uit het oog te verliezen. Met de integratie van zowel het logo als de Expeditors vlag op de raamfolie. En de rode wand die overgaat in de vloer, om zo de grote ruimte te breken.

Compartimentering of het indelen van de ruimte in zones, komt terug in het gebruik van de vloerbekleding. Zo duidt de zachte rode tint, aanwezig op de vloer, aan waar te wandelen zonder het gebruik van bewegwijzering of pictogram.